This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

FREE SHIPPING ON 2 ITEMS OR MORE

Fero Culture | Naturlig Deodorant

Deodorant vs Antiperspirant: vad är skillnaden?

Vad är egentligen skillnaden mellan en deodorant och en antiperspirant? Valet kan kännas förvirrande, men svaret är ofta enklare än vad man kan tro - det finns nämligen redan i namnet:

Deodoranter: ser till att du luktar gott
Som ordet antyder så "de-odoriserar" en deodorant, vilket innebär att den bekämpar dålig lukt och de bakterier som förvandlar svett till en ovälkommen och illaluktande gäst. En deodorant håller dig fräsch utan att störa kroppens naturliga nedkylningsprocess. Många deodoranter nuförtiden använder ingredienser som majsstärkelse eller bakpulver för att hålla dina armhålor torra, utan att blockera porerna, många av dessa är naturliga deodoranter (som Fero!), som bara innehåller ingredienser från naturen. 

Antiperspiranter: stoppar svetten
Antiperspiranter kan hjälpa dig att svettas mindre, eftersom de är "anti-perspiranter", vilket i princip betyder "anti-svettande". Dessa produkter är ofta fyllda med aluminiumbaserade föreningar, och genom att blockera dina svettkörtlar bildar de en sköld mot svett och hindrar den från att nå ytan.

Varför är den ena bättre än den andra?
Fero säljer naturliga deodoranter, inte antiperspiranter. Våra deos är naturliga, fria från aluminium och starka kemikalier, och omfamnar din kropps naturliga processer, ser till så att din hud andas, samtidigt som den står stark mot lukt. Men vi förstår vikten av balans, och det är bara du som vet vad som är viktigt för dig. Kanske känner du dig mer säker med en antiperspirant, eller så tycker du att det är bättre att låta kroppen behålla sina naturliga funktioner. Så, är du Team Deodorant eller Team Antiperspirant?

Fero Natural Deodorant

Clean. Effective. Simple

Cart

No more products available for purchase