This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

FREE SHIPPING ON 2 ITEMS OR MORE

Fero Culture | Naturlig Deodorant |  Steg för Steg

Lukta gott med naturlig deodorant

Om du är ägare av en naturlig deodorant vill vi börja med att gratulera! Du har gjort en grymt bra investering i både dig själv och i miljön. Om du är ny på området så finns några steg som vi rekommenderar att man börjar med, för att göra övergången smidig och stinkfri:

  1. Duscha (eller bada 🛁). Unna dig att löddra upp ordentligt och tvåla in hela kroppen från topp till tå. Skölj och torka dig med en riktigt härlig handduk (eller dansa, skaka, hoppa tills du blir torr - men börja inte svettas än!)
  2. Höger, vänster, upp eller ner - du väljer själv hur du stryker på din Fero deodorant. Två till tre strykningar brukar räcka.
  3. Kliv i fräscha kläder och erövra dagen (eller natten).

Ovan steg är A och O och troligtvis något du redan gör, MEN... beroende på dina kläder kan det nu också vara ett utmärkt tillfälle att tvätta. Inte för att dina kläder är smutsiga, utan för att vissa material (vanligtvis konstgjorda tyger som polyester, nylon, akryl, spandex, syntetisk päls, olefin, nylon, neopren, etc.) kan samla på sig bakterier, vilket gör dem benägna att avge obehagliga lukter efter bara en kort tids användning. Vi kallar detta tillstånd: perma-stink 😱

Att få bort perma-stink från kläderna kan vara lättare sagt än gjort, men det finns knep. Vi föreslår att man tvättar kläderna i 60 grader eller högre, vilket gör att bakterierna försvinner. Om dina kläder är känsliga för höga temperaturer kan du prova något av de traditionella ättiks-knepen:

  • Häll vatten i en hink eller i badkaret och blanda i lite ättika. Lägg sedan plagget i vätskan i ungefär en halvtimme innan du kör det i tvättmaskinen på normal temperatur.
  • Prova att tillsätta cirka en halv deciliter ättika i tvättmaskinens förprogram. Oroa dig inte för att plagget riskerar att lukta ättika, tvätten tar bort eventuell lukt.
  • Fyll en tom sprayflaska med ättika och spraya de områden på plaggen som luktar (under ärmarna, inuti kragen etc.) med ättiksprayen innan du lägger dem i tvättmaskinen. Fortsätt att tvätta som vanligt i maskinen.
  • Viktig att veta: när du använder ättika tillsammans med ett tvättmedel, se till att du använder ett tvättmedel som inte innehåller blekmedel. Detta beror på att ättika blandat med blekmedel kan producera en giftig gas.

Fero Natural Deodorant

Clean. Effective. Simple

Cart

No more products available for purchase