This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

FREE SHIPPING ON 2 ITEMS OR MORE

Fero Culture | Naturlig Deodorant | PFAS

Riskerna med PFAS och varför vi valt bort det i våra produkter

I dagens medvetna samhälle strävar allt fler efter produkter som gynnar både vår hälsa och vår planet. Ett ämne som har fått ökad uppmärksamhet är PFAS, eller per- och polyfluorerade alkylsubstanser, som återfinns i vardagliga föremål som kläder, köksredskap och kosmetika. Hos Fero står vi för en hållbar och hälsosam livsstil, och det är därför vi inte använder PFAS i våra deodoranter.

Varför är det dåligt?
PFAS-kemikalier har kopplats till potentiella hälsorisker, inklusive påverkan på levern, immunsystemet och reproduktionen. Dessutom är vissa PFAS persistenta och bioackumulerande, vilket innebär att de kan stanna kvar i miljön och kroppen under lång tid. 

Varför innehåller vissa produkter PFAS?
Trots de potentiella hälsoriskerna har PFAS använts i kosmetik- och hygienprodukter på grund av dess vattenavvisande egenskaper, vilket är bra för produkter som till exempel mascara och ögonskugga. I hygienprodukter, som deodoranter, ger PFAS en långvarig barriär mot fukt och lukt.

Helt fria från skadliga kemikalier
Våra deodoranter är speciellt formulerade med endast naturliga ingredienser, vilket innebär att du kan känna dig trygg och säker när du använder dem. Vi har noggrant valt ut ingredienser som inte bara är effektiva mot odörer utan också bidrar till din hudhälsa. Fero-deodoranter är självklart fria från PFAS och andra potentiellt skadliga ämnen. Vi tror på att skapa produkter som är i harmoni med naturen och samtidigt levererar de resultat du förväntar dig. Ditt val av deodorant kan göra en skillnad, både för din egen hälsa och för miljön. 

🖤

Fero Natural Deodorant

Clean. Effective. Simple

Cart

No more products available for purchase